TÄYSJYVÄ KAURAJAUHO

Ekstruusio kypsentää nopeasti kuoritusta kaurasta valmistetun jauhon. Ekstruusio myös pienentää kauran mikrobien ja entsyymien pitoisuuksia. Täysjyväkaurajauho sitoo runsaasti vettä leivonnassa, eineksissä ja välipaloissa.

Säilyvyys

12 kuukautta

Säilytetään viileässä ja kuivassa varastossa suojattuna voimakkailta hajuilta ja auringon- ja UV-valolta

Määritelmä

Ekstruoitu täysjyväkaurajauho on ruoka-aine, jota voidaan lisätä muihin ruoka-aineisiin, edellyttäen että ruoka-aineen erityisohjeet eivät rajoita sen lisäämistä.

Ravintoainekoostumus   g/100 g

Kosteus10
Proteiini13
Hiilihydraatti58
josta tärkkelystä57
josta sokeria1
Ravintokuitu11
Rasva7
josta tyydyttyneitä 1,3
Tuhka1
Natriumia0,002
Energia kJ/100 g1473
kcal/ 100 g351

Fysikaaliset ominaisuudet

Värivaalean ruskea   
Hajuneutraali
Ulkonäköjuokseva jauho
Vieraat aineetei havaittu
Tiheys   ≈   0,6 kg/l
pH ( 10% vesisuspensio)  ≈     6
Vedensidontakapasiteetti ≈     5 (VTT 4401-91)   

Pakkaus

Suursäkki 600 kg
Pikku säkki 20 kg